fbpx

AirTag: Meer details bekend over de Apple-tracker om verloren spullen te vinden

Als we de geruchten mogen geloven gaat Apple een nieuw accessoire uitbrengen dat je helpt om verloren spullen terug te vinden. Het gaat hier om een bluetooth-tracker die de locatie kan tonen en mogelijk gebruik gaat maken van ARKit.

Deze trackers worden ook wel beacons genoemd en zijn kleine zenders die m.b.v. bluetooth-technologie signalen kunnen verzenden. Een iPhone kan deze opvangen en de locatie achterhalen op ongeveer 20 cm nauwkeurig. De beacons maken gebruik van Low Energy Bluetooth waardoor deze nauwelijks energie verbruiken en daardoor lang meegaan (±18 maanden). Apple gaat mogelijk een slimme tracker op de markt brengen onder de naam AirTag en deze kan ook gedetecteerd worden als je niet in de buurt bent.

Apple vernieuwt Zoek mijn-app

In iOS 13 en macOS Catalina heeft Apple Zoek mijn Vrienden en Zoek mijn iPhone gecombineerd in een nieuwe app. Via ‘Zoek mijn’ is het mogelijk om naast je vrienden ook je gekoppelde apparaten terug te vinden op de schermvullende kaart. De werking is gelijk aan de losstaande apps uit het verleden. Zo kun je de locatie van je vrienden en familie bekijken en controleren waar je apparaten op dat moment zijn. Uiteraard kun je een melding instellen wanneer een persoon een locatie bereikt of verlaat en direct een verloren of gestolen apparaat blokkeren.

Het meest interessante is het feit dat ‘Zoek mijn’ niet alleen apparaten kan zoeken die verbonden zijn met het internet, maar ook apparaten die offline zijn. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de bluetooth-chip in het apparaat en alle iPhones, iPads en Macs die in de buurt zijn, hiervan hoef je niet zelf de eigenaar te zijn. De apparaten kunnen de locatiegegevens anoniem achterhalen en doorsturen naar de app zodat je een Apple product kunt lokaliseren en eventueel blokkeren.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand