fbpx

Batterij Tips voor MacBook Air en MacBook Pro

Batterij Tips voor MacBook Air en MacBook Pro

Heeft u problemen met de batterij van uw Macbook Pro of Macbook Air? Dan kan dit probleem mogelijk opgelost worden zonder dat u de batterij hoeft te vervangen. Wij leggen graag uit welke stappen u kan volgen om uw batterij terug optimaal te laten werken.

Bijwerken naar de nieuwste software.

Zorg ervoor dat op je MacBook de nieuwste macOS-versie is geïnstalleerd. Als je verbinding hebt met het internet, controleert macOS elke week automatisch of er updates beschikbaar zijn. Software-updates worden echter niet automatisch geïnstalleerd, dat moet je zelf doen. Om te controleren of er updates zijn, ga je naar het Apple menu en kies je ‘Software-update’.

Je instellingen optimaliseren.

Elektriciteitsverbruik. Het voorkeurenpaneel ‘Energiestand’ bevat verschillende instellingen waarmee je de hoeveelheid stroom kunt beïnvloeden die je MacBook gebruikt. Je MacBook detecteert of hij al dan niet op het lichtnet is aangesloten, en past zijn gedrag daarop aan. Als de batterij actief is, wordt het scherm gedimd en worden andere onderdelen zo min mogelijk gebruikt. Als je deze instellingen aanpast om de prestaties te verhogen, zal de batterij sneller leeg raken.

Helderheid. Je kunt de gebruiks­duur van de batterij optimaliseren door de lichtsterkte van het scherm te verminderen tot het laagste niveau waarbij je nog prettig kunt werken. Als je bijvoorbeeld een film kijkt in een vliegtuig terwijl alle lichten uit zijn, hoeft het scherm niet de hoogste lichtsterkte te hebben.

Wifi. Wifi verbruikt stroom, zelfs als je niet op een netwerk bent aangesloten. Als je wifi niet gebruikt, kun je deze voorziening uitzetten in het wifi­-status­menu in de menubalk of in het voorkeuren­paneel ‘Netwerk’.

Apps en randapparatuur. Ontkoppel randapparatuur en stop apps die je niet gebruikt. Verwijder een SD-kaart als je ’m op dat moment niet gebruikt.

Ander device opladen? Computer inschakelen en aansluiten.

Zorg ervoor dat je MacBook is ingeschakeld en is aangesloten op een voedingsbron als je ’m gebruikt om andere devices via USB op te laden. Anders kunnen die devices ervoor zorgen dat de batterij van je MacBook sneller leegloopt. Als er een ander device is aangesloten op je MacBook terwijl die is uitgeschakeld of in de sluimerstand of stand‑by­modus staat, kan de batterij van dat device leeglopen.

Doet het probleem zich nog steeds voor?

Als u alle stappen heeft opgevolgd en dit het probleem niet heeft opgelost, dan zal u hoogstwaarschijnlijk de batterij van uw Mac-notebook moeten laten vervangen. Bent u een handige doe-het-zelver? Dan kan u bij Kundig een nieuwe batterij aankopen. Laat u het werk liever over aan onze experten? Kom dan vrijblijvend langs met of zonder afspraak in onze winkel.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand