fbpx

Bent u voorbereid op het einde van Windows 7?

Windows 7 zal op 14 januari 2020 End Of Life (EOL) bereiken, maar een groot aantal computers in de wereld, de meeste in bedrijfsomgevingen, gebruiken nog steeds het ondertussen al negen jaar oude systeem.

Bent u een thuis-gebruiker ?

Heeft u lang gewacht om de overstap te maken naar Windows 10, dan is het voor uw eigen veiligheid en privacy van uiterst belang dat u de overstap maakt naar Windows 10. Weet u niet hoe hieraan te beginnen? Maakt u zich dan geen zorgen. Onze opgeleide technici hebben de voorbije jaren al duizenden upgrades van Window XP, 7 en 8 uitgevoerd naar Windows 10.  

Heeft u een bedrijf?

Heb je meerdere computers in uw bedrijfsnetwerk, dan komen wij naar jou toe om een Windows 10 audit uit te voeren. Op afspraak komt één van onze opgeleide techniekers langs om een uitgebreide netwerkscan uit te voeren om in kaart te brengen welke toestellen al dan niet compatibel zijn met Windows 10 om vervolgens de noodzakelijke upgrades uit te voeren.

Windows 7 ondersteuning eindigt op 14 januari 2020

Microsoft beëindigde de reguliere ondersteuning voor Windows 7 in januari 2015, met uitgebreide ondersteuning die loopt tot 14 januari 2020. Bedrijven die niet op tijd migreren, worden opgezadeld met hoge kosten voor verdere ondersteuning van Microsoft.

Dit einde van het leven betekent geen bugfixes, beveiligingspatches of nieuwe functionaliteit, waardoor elke gebruiker – persoonlijk of zakelijk – aanzienlijk vatbaarder wordt voor malwareaanvallen. Net zoals bij Windows XP, zal Microsoft ondersteuning blijven bieden aan die Windows 7-gebruikers die nog steeds terughoudend zijn om te upgraden naar Windows 10 OS, maar het zal je heel wat geld kosten.

Er is echter absoluut niets dat u ervan weerhoudt Windows 7 te gebruiken, zelfs na het einde van de levensduur. Maar u moet weten dat het gebruik van een verouderd besturingssysteem uw computer kwetsbaar maakt voor cyberaanvallen.

Windows 7 was de versie van Windows die het meest werd getroffen door WannaCry in 2017. Zonder patches is Windows 7 nog steeds kwetsbaar voor de onlangs bekendgemaakte BlueKeep-bug en verschillende andere fouten die Microsoft in augustus heeft gepatcht.

Miljoenen workstations draaien nog steeds op Windows 7

Met nog een paar dagen te gaan totdat Microsoft stopt met het uitgeven van gratis patches voor Windows 7, draaien miljoenen werkstations nog steeds op het besturingssysteem, waardoor ze blootgesteld worden aan kwetsbaarheden.

Volgens onderzoek van Kaspersky: “40% van de zeer kleine bedrijven (VSB’s) en 48% van de kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s) en ondernemingen vertrouwen nog steeds op niet-ondersteunde of benaderende EOS-besturingssystemen voor hun beveiligingsbehoeften.”

De redenen voor het trage updateproces voor Windows 7-pc’s variëren, afhankelijk van de aanwezige software, die mogelijk niet op de nieuwste OS-versies kan worden uitgevoerd, of afhankelijk van de minimale hardwarevereisten van Windows 10. 

Voorbereiding op einde levensduur Windows 7

Hoe bereid je je voor op het einde van de levensduur van Windows 7? Met de komst van Windows 7 EOL hebben we een auditrapport gemaakt dat een overzicht biedt van alle werkstations en of ze worden afgesloten op EOL. Activa die hun EOL naderen, zijn oranje gemarkeerd. Activa voorbij hun EOL zijn rood gemarkeerd. Alle andere activa zijn groen gemarkeerd. Voor Windows 7 (SP1) -middelen wordt het aantal resterende dagen tot EOL ook weergegeven.

Hoe groot is de beveiligingsdreiging?

In de voorbije jaren hebben we beveiligingsdraden gezien die afkomstig zijn van verouderde besturingssystemen, niet-gepatchte kwetsbaarheden enzovoort. Hoe langer uw bedrijf wacht met het bijwerken van hun systemen, hoe groter het risico op een potentieel dure aanval. Wacht niet, voorkom problemen en begin met het compatibiliteit scannen van alle apparaten in uw netwerk.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische medewerkers helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand