fbpx

E-mail ontvangen en beheren op uw pc

E-mail ontvangen en beheren op uw pc

De meesten onder jullie hebben e-mailen geleerd via een e-mailprogramma op de pc. Bijvoorbeeld Outlook, Outlook Express of Windows Live Mail.

Wellicht hebt u inmiddels tevens al kennis gemaakt met de app Mail in Windows 10. De app Mail behoort tot de groep Standaard-apps van Windows 10.

Dat betekent onder meer dat u deze mail-app kunt gebruiken op elk apparaat waarop Windows 10 draait. Dus bijvoorbeeld ook op een Windows 10 smartphone en tablet.

Menigeen die al wat langer een pc heeft is eraan gewend om e-mail op de pc te ontvangen. Lange tijd was dat ook de beste optie. Want de meeste mensen hadden alleen een pc en nog geen vaste internetverbinding.

Internet was toen alleen beschikbaar wanneer via een modem, dat gebruik maakte van de telefoonlijn, verbinding werd gemaakt. Dat betekende dat u betalen moest voor de tijd dat u verbonden was met het internet.

En dus maakten we verbinding met internet en haalden we onze elektronische post op, om vervolgens de verbinding weer te verbreken. Want om e-mail te kunnen lezen en schrijven was de verbinding met internet niet nodig.

Wanneer u gewend bent aan het gebruiken van een e-mailprogramma voor uw e-mail dan zult u er wellicht nooit bij stil gestaan hebben dat het heden ten dage eigenlijk best een onhandige manier is geworden om met uw e-mail om te gaan. Want:

  • U kunt uw e-mail slechts lezen, beantwoorden en beheren op één apparaat, bijvoorbeeld op uw pc.
  • Als u uw e-mail wilt bewaren, dan is het raadzaam regelmatig een back-up te maken.
  • Wanneer u een nieuwe pc koopt dan mag u hopen dat het overzetten van e-mail naar uw nieuwe pc zonder problemen gaat lukken.
  • U zult ook uw contacten over moeten zetten als u een nieuwe pc koopt.
  • Op een nieuwe pc zult u alle e-mailadressen die u gebruikt weer opnieuw in moeten stellen.

Betekent dit dan dat u maar beter kunt stoppen met het gebruiken van een e-mailprogramma op uw pc? Dat misschien niet helemaal, maar een e-mailprogramma op een andere manier gaan gebruiken is zeker het overwegen waard.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische medewerkers helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand