fbpx

E-mailen via een webmail platform

Laten we eens gaan kijken naar het alternatief voor het e-mailprogramma op de pc, namelijk e-mailen online.

Ongetwijfeld hebt u termen als ‘de Cloud’ en ‘werken in de Cloud’ al wel eens ergens horen vallen. En van Hotmail weet u wellicht dat dit een van de eerste diensten was waarmee online e-mail beheerd, geschreven en verstuurd kon worden. Hotmail werd aangeboden door Microsoft.

Feitelijk bestaat Hotmail nog steeds, alleen is de naam in de loop der tijd veranderd. Tegenwoordig heet Hotmail(.com) Outlook.com.

Wist u dat daarmee werken in de Cloud eigenlijk al bestaat zolang als dat er online e-mailservices zijn?

Want werken in de Cloud betekent feitelijk dat zowel software als gegevens online, ofwel op internet, staan. Zodat u ermee kunt werken of kunt gebruiken op ieder apparaat dat verbinding kan maken met internet.

En dat is precies wat een online e-mailservice ook biedt. Dat betekent dat we inmiddels al meer dan 20 jaar werken in de Cloud. Hotmail zag namelijk al in 1996 voor het eerst het levenslicht.

Daarmee is de kans groot dat u ooit al eens een Hotmail-account hebt aangemaakt. En als u wilt dan kunt u uw Hotmail e-mailadres nog steeds gebruiken met Outlook.com.

Als u bovendien ooit al eens een Microsoft-account hebt aangemaakt, bijvoorbeeld tijdens het in gebruik nemen van Windows 10, dan kunt u de logingegevens van dit account ook gebruiken voor het inloggen en e-mailen met Outlook.com.

Uiteraard is Microsoft niet de enige die online e-mail aanbiedt. Google doet namelijk iets vergelijkbaars met Gmail. Grote verschillen tussen de online e-maildiensten zijn er niet echt. Dus wat u kiest is dan ook vooral persoonlijke voorkeur.

Grote voordelen van online e-mail zijn:

  • U kunt op elk apparaat dat verbinding kan maken met internet uw e-mail lezen, schrijven en beantwoorden.
  • Uw e-mail wordt tot in lengte van dagen veilig bewaard bij de e-mailservice waar u gebruik van maakt, zodat u oude e-mailberichten altijd weer kunt opzoeken.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische medewerkers helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand