fbpx

Een screenshot maken met je mac.

Screenshots nemen iedereen kan het wel eens gebruiken, maar weet je niet hoe dit moet op een mac ? Lees hier hoe je een screenshot kan nemen.

Hoe maak ik nu een screenshot ?

Voor Windows-gebruikers kan het maken van screenshots een karwei zijn. Je kan de PrtSc-toets gebruiken om het hele scherm vast te leggen of je kan de Snipping Tool gebruiken om slechts een deel van jouw scherm te kopieren. Natuurlijk zijn sommige toetsenborden niet compatibel met de snelkoppeling en het openen van een aparte app om een screenshot te maken is een beetje een gedoe. Gelukkig is het proces op een Mac gestroomlijnd.

Om een foto van je hele scherm te maken, druk je tegelijkertijd op Shift + Command + 3. De schermafbeelding wordt dan opgeslagen op je bureaublad. Als je slechts een deel van het scherm wilt hebben, is de snelkoppeling Shift + Command + 4 met dezelfde uitvoermap. Om alleen een individueel venster vast te leggen, kunt u op Shift + Command + Command + 4 drukken, dan op de spatiebalk drukken en op het venster klikken dat je probeert vast te leggen.

Tot slot, als je een mooie nieuwe MacBook Pro hebt met de Touch Bar, druk dan op Shift-Command-6 om een momentopname te maken van dat kleine OLED-strookje. Het maken van een screenshot op een Mac vereist in ieder geval niet meer dan het onthouden van een paar verschillende toetscombinaties.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische medewerkers helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand