fbpx

Een verloren Word document terug vinden op jouw mac.

Een verloren Word document terug vinden op jouw Mac.

We hebben enkele nuttige tips verzameld voor het vinden van niet-opgeslagen Word-documenten, het herstellen van een verloren Word-document, waar automatisch opgeslagen documenten kunnen worden gevonden en meer manieren om uw geschreven creaties te herstellen en uw stressniveau te verlagen.

Plots beseffen dat de harde schijf die zojuist faalde video’s en foto’s bevatte waarvan u geen back-up had gemaakt, of dat noodlottige moment waarop een document waaraan u druk bezig was verdwijnt.

Of uw Mac is gecrasht, vastloopt, u bent vergeten op te slaan of u per ongeluk op verwijderen hebt geklikt, alles is misschien niet verloren. We laten u zien hoe u dat verdwenen Word-document kunt herstellen.

Als alles naar behoren werkt, is het vrij moeilijk om een bestand in Word te verliezen. Word heeft een functie voor automatisch opslaan, wat betekent dat u bij een ongeval het grootste deel van uw werk moet hebben, behalve de laatste tien minuten.

Dus geen paniek! De kans is groot dat u uw document terugkrijgt. We zullen de verschillende manieren bekijken waarop u een niet-opgeslagen of verwijderd Word-document hieronder kunt herstellen.

Hoe Word-documenten uit de prullenbak te herstellen

Om te beginnen controleren we de meest voor de hand liggende plaats waarnaar bestanden verdwijnen.

In sommige gevallen kan uw bestand ontbreken omdat u het hebt verwijderd. Het is gemakkelijk als je ruimte op je Mac probeert te maken en je een lading oude bestanden verwijdert om je te realiseren dat een van hen cruciaal was. Gelukkig is dit niet zo rampzalig als het klinkt. Het document bevindt zich mogelijk nog in de prullenmand.

Klik op het prullenbakpictogram in het Dock om het te openen.
U ziet nu de inhoud van de prullenbak. Zoek naar uw bestand. Als u op een bestand klikt en op de spatiebalk drukt, ziet u mogelijk een voorbeeld ervan.
Als u uw bestand niet ziet, zoekt u naar een map ‘Herstelde items’ in de prullenmand. Het is mogelijk dat uw bestand daarin staat.
Als het daar is, klik je erop met de rechtermuisknop en kies je Terugzetten. Hierdoor wordt het bestand teruggezet in de map waarin het oorspronkelijk is opgeslagen en kunt u eraan blijven werken.

Herstel het Word-document uit de map AutoRecovery

Word voor Mac heeft een ingebouwde functie voor automatisch opslaan, AutoRecover genaamd, die standaard is ingeschakeld. Dit betekent dat Word het document waaraan u werkt, stilletjes opslaat, zonder dat u de software dit handmatig moet laten weten.

Om deze functie goed te laten werken, moet u het document eerst opslaan met een naam, waarna Word elke tien minuten een opslag uitvoert.

Als het document echter verloren is gegaan omdat uw computer of software onverwacht is afgesloten, moet u een hersteld bestand worden gevraagd wanneer u Word opnieuw start, zelfs als u het nog niet had opgeslagen. In dat geval kunt u mogelijk nog steeds een versie ervan vinden in de map AutoRecovery.

De map AutoRecovery vinden in Word 2016

 

In Word 2016 is de AutoRecovery-map diep in het systeem begraven en vereist uw Mac om verborgen bestanden weer te geven, dus de eerste stap is om deze geheime mappen te onthullen, om dit te doen, raden we aan ons advies te volgen via de onderstaande link, hoewel de toetsencombinatie te gebruiken is cmd + shift +. (punt). Lezen: verborgen bestanden en mappen weergeven op een Mac.
Als je dit hebt gedaan, moet je Finder openen en vervolgens op het Home-pictogram in de linkerkolom klikken (meestal is dit je naam). Navigeer nu naar de volgende map:
Bibliotheek / Containers / com.microsoft.Word / Data / bibliotheek / voorkeuren / AutoHerstel /

Als u AutoHerstel-bestanden heeft, zullen deze hier zijn. Een ding om te onthouden is dat AutoRecovery-bestanden tijdelijk zijn en alleen bestaan als ze denken dat Word onverwacht wordt afgesloten. Dus als u op Niet opslaan in plaats van Opslaan hebt geklikt toen u het document sloot, is er geen AutoHerstel-bestand voor.

De map AutoRecovery vinden in Word 2011


Als u Word 2011 gebruikt, kunt u de map AutoRecovery gemakkelijk vinden:

Klik op de optie Bestand in de menubalk en zoek vervolgens naar Autorecover.
Als u Word vaak gebruikt, kunnen er een paar verschillende Autorecover-bestanden zijn, dus controleer de datum om te zien welke overeenkomt met uw ontbrekende item.
Zodra u het document hebt gevonden, klikt u erop om het te openen en vergeet dan niet het opnieuw op te slaan onder een nieuwe naam.
Zelfs als u uw document niet in de map AutoRecovery vindt, is het misschien niet zo dat het er niet is. Bestanden in de map AutoRecover worden niet altijd weergegeven.

We hebben hier ervaring mee. In het verleden heeft onze Mac ‘behulpzaam’ een Word-document opgeslagen in de map AutoRecovery van Office 2011. Dit zou geen probleem zijn, behalve het feit dat de bestanden nergens te zien waren toen we de map opzochten (alleen een snelle zoekopdracht in Spotlight voor Office 2011 AutoRecovery).

Ga naar de Finder en druk op Alt (of Option) terwijl u Go selecteert in het menu boven aan de pagina. Hierdoor wordt de map Bibliotheek zichtbaar (als u niet op Alt drukt, ziet u deze niet – en u moet Alt ingedrukt houden, anders verdwijnt deze).

Klik op Bibliotheek om de Libray-map te openen.

Zoek de volgende map: Application Support> Microsoft> Office> Office 2011 AutoRecovery.

Wanneer u Office 2011 in deze weergave ziet, zou u uw bestand moeten kunnen vinden.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand