fbpx

Gezonde Telefoongewoonten

Het is geen geheim dat we veel tijd doorbrengen op onze smartphones – misschien te veel tijd. Daarom heeft Google verschillende experimentele apps ontwikkeld om ons te helpen gezondere gewoonten te ontwikkelen. Ten eerste ontwikkelde het Digital Wellbeing en sindsdien heeft Google zes andere experimentele apps uitgebracht die gericht zijn op het actieve van gezond telefoongebruik. Google heeft nu nog drie experimentele apps uitgebracht, maar je kunt ze waarschijnlijk nog niet allemaal gebruiken.

Envelope

De eerste nieuwe experimentele app van Google heet Envelope. Envelope schakelt bijna al uw apparaatfuncties uit, behalve de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden.

De app bereikt dit niet alleen met wat softwaretrucjes, maar het vereist van de gebruiker dat hij letterlijk een speciale envelop afdrukt en zijn telefoon erin sluit. Eenmaal in de envelop laat de app de gebruiker de kiezer door het papier gebruiken, en er is ruimte voor de vingerafdruklezer achterin.

Dit is echt een interessant idee, maar het voelt als een omslachtige manier om eenvoud te bereiken. Aan de andere kant is dat misschien precies wat iemand nodig heeft om zijn telefoonverslaving te breken. Als je de envelop de eerste keer afdrukt, hoef je het nooit meer te doen, tenzij je de eerste verpest.

Helaas is de app nu alleen beschikbaar op Google Pixel 3a, maar de app is open source, dus dat kan op elk moment veranderen.

Screen Stopwatch

De tweede app is Screen Stopwatch. Deze experimentele Google-app plaatst uw tijd op het scherm centraal en moedigt u aan om uw apparaat zo min mogelijk te gebruiken.

De app zelf is in wezen een live wallpaper met een langzaam toenemende timer. Deze timer komt overeen met hoeveel tijd u op uw apparaat doorbrengt en pauzeert elke keer dat u uw smartphone vergrendelt. U hoort ook een constant, subtiel tikkend geluid wanneer u op uw apparaat bent om u eraan te herinneren het gebruik te minimaliseren. Aan het einde van de dag weet je precies hoeveel tijd je hebt besteed aan het gebruik van je telefoon.

De app is beschikbaar op alle apparaten met Android-versie 8 en nieuwer.

Activitybubbels

Activity Bubbles is een andere live wallpaper-app zoals Screen Stopwatch. Maar in plaats van u te laten zien hoeveel tijd u op uw apparaat doorbrengt, visualiseert deze experimentele Google-app telefoongebruik een beetje creatiever.

Elke keer dat u uw apparaat ontgrendelt, laat Activity Bubbles een nieuwe bubbel op uw achtergrond vallen. Hoe langer je op je apparaat doorbrengt, hoe groter de bubbel groeit.

Aan het einde van de dag kun je zien hoe vaak je je telefoon hebt ontgrendeld en heb je een algemeen idee van hoe lang je elke keer hebt doorgebracht. De app biedt niet noodzakelijk nuttige statistieken, maar biedt een gemakkelijke manier om de frequentie van uw telefoongebruik te begrijpen.

Net als Screen Stop Watch is Activity Bubbles beschikbaar op apparaten met Android 8 en hoger.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische medewerkers helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand