fbpx

Hoe u Wi-Fi deelt van Mac

Hoe u Wi-Fi deelt van Mac

Biedt het lokale Wi-Fi-netwerk u niet de gewenste verbinding, dan kunt u uw Mac veranderen in een Wi-Fi Hotspot, zodat u uw internetverbinding kunt delen met uw iPhone. Zo kan je Wi-Fi delen van Mac naar iPhone (of zelfs Android).

Er zijn momenten waarop uw wifi-netwerk niet de verbinding met internet kan bieden die u nodig heeft. Misschien ben je aan het werk en kan Wi-Fi gewoon niet overweg met alle iPads en iPhones die er toegang toe hebben, zodat het surfen langzamer gaat.

Misschien bevindt u zich in een hotel en kunt u niet al uw apparaten tegelijk met de Wi-Fi van de ruimte verbinden. Of misschien wil je iemand toestaan op je wifi-netwerk, maar je wilt het wachtwoord niet weggeven.

Of misschien is het het einde van de maand en hebt u bijna geen gegevens meer in uw mobiele netwerkplan. Je hoeft niet te stoppen met surfen! Het is gemakkelijk om een hotspot te maken vanaf uw Mac en uw verbinding met andere apparaten te delen via Wi-Fi, en hier laten wij u zien hoe.

Hoe u Wi-Fi van Mac naar iPhone kunt delen

Wat u nodig hebt: U hebt een Ethernet-verbinding met uw Mac nodig, met andere woorden, uw Mac moet met een kabel op het netwerk worden aangesloten in plaats van via Wi-Fi.

1. Open Systeemvoorkeuren en selecteer Delen. Als u het onderstaande scherm niet ziet, klikt u op het pictogram met 12 kleine stippen in de bovenste grijze balk.

2. Klik op Delen.
2. Klik nu op het vak naast Internet delen.
3. Kies naast ‘Deel uw verbinding van:’ Ethernet.
4. Daaronder, kies naast ‘Naar computers met:’ voor Wi-Fi.
5. Klik vervolgens op Wi-Fi-opties, dit geeft je de mogelijkheid om een wachtwoord te kiezen, zodat vreemden niet op je wifi kunnen springen (het zou minimaal acht tekens moeten zijn). Kies naast Beveiliging WPA2 persoonlijk en voer vervolgens uw wachtwoord in en verifieer het. (WPA2 is de 802.11i-standaard voor codering.)

7. Klik nu op het vak naast Internet delen.
8. Bevestig dat u Internet delen wilt inschakelen door op Start te klikken.

9. U hebt nu een Wi-Fi-hotspot gemaakt met uw Mac. Let op: waar je normaal zou zien dat je een wifi-signaal had, zie je nu een pictogram met een pijl die aangeeft dat je je verbinding deelt.

10. Voer nu het wachtwoord voor dat Wi-Fi-netwerk in.
11. Ga nu op je iPhone of iPad naar Instellingen> Wi-Fi en selecteer het netwerk dat je net hebt gemaakt.
12. Voer het wachtwoord in dat je hebt ingesteld en je bent klaar om te gaan.
13. Om een ​​tweede Mac aan uw wifi-hotspot toe te voegen, klikt u op het Wi-Fi-pictogram bovenaan het scherm en selecteert u de naam van de wifi-hotspot waaraan u wilt deelnemen.
14. Voer nu het wachtwoord voor dat Wi-Fi-netwerk in.
15. Veel plezier met surfen.

Maar wat als je geen ethernetverbinding hebt, misschien heeft je MacBook geen ethernetpoort en heb je geen zin om een ​​adapter te kopen, laat staan ​​om een ​​kabelverbinding aan te sluiten? Lees verder…

Hoe een Mac Wi-Fi hotspot zonder Ethernet te maken

Helaas kan je Mac een internetverbinding niet via Wi-Fi delen via dezelfde wifi adapter … tenzij je een extra accessoire hebt.

Hoewel de ingebouwde netwerkkaart van de Mac verbinding kan maken met Wi-Fi OF een eigen netwerk kan hosten, kunnen gebruikers een Wi-Fi-netwerkadapter kopen waarmee één netwerkinterface de Wi-Fi-verbinding kan ontvangen terwijl de andere deze opnieuw uitzendt . Je zou hier een dongle zoals deze Anewish AC Dual Band Wireless USB WiFi-adapter kunnen gebruiken, die zo een 18 EUR op Amazon kost. Link naar Amazon.

Nadat de Wi-Fi-adapter is aangesloten en geïnstalleerd, volgt u de bovenstaande instructies en selecteert u een van uw twee Wi-Fi-adapters in plaats van de Ethernet-verbinding die u in stap 3 hierboven hebt gebruikt.

Hoe internet te delen van Mac naar iPhone via Bluetooth

Wat als u niet wilt overstappen naar een Wi-Fi-netwerkadapter? Er is nog een andere optie, hoewel deze niet zo snel zal zijn als Wi-Fi en mogelijk niet compatibel is met zoveel apparaten. Dat komt omdat in plaats van Wi-Fi te gebruiken om de internetverbinding met uw andere apparaten te delen, het Bluetooth gebruikt; of, meer specifiek, Bluetooth PAN (Personal Area Network).

De eerste verbinding met apparaten duurt langer vanwege het Bluetooth-koppelingsproces, maar is een gratis alternatief wanneer u uw internetverbinding wilt delen via Wi-Fi en dit moet werken met de meeste smartphones en tablets.

De instellingen zijn hetzelfde als wanneer u via Wi-Fi zou delen (zie de bovenstaande stappen), maar zorg ervoor dat u Bluetooth PAN selecteert in het vak “Naar computers met” wanneer u geconfronteerd wordt met het configureren van een netwerk voor internet delen in stap 3.

Volg deze stappen om lid te worden van het Bluetooth-netwerk vanaf uw iPhone:
1. Zorg er eerst voor dat op je Mac Bluetooth is ingeschakeld.
2. Ga op je iPhone naar Instellingen> Bluetooth en zorg dat Bluetooth is ingeschakeld.
3. Ga nu naar Instellingen> Mobiele gegevens (of Mobiele gegevens) en tik op Persoonlijke hotspot.
4. Nu moet je je iPhone koppelen met je computer. Open het Bluetooth-paneel in Systeemvoorkeuren en scrol omlaag totdat je je iPhone ziet en klik vervolgens op Verbinden.
5. Er verschijnt een code op beide apparaten, klik op Pair op uw iPhone om beide apparaten te koppelen. Tik op Pair en voer de code in die op uw computer wordt weergegeven.
6. Nu zou je links bovenaan je iPhone-scherm een blauw Bluetooth-pictogram moeten zien dat aangeeft dat de apparaten zijn verbonden.
7. Op je Mac zal het gebruikelijke symbool van WiFi een pijl tonen.
8. Ga op je iPhone naar wifi en zoek de Mac op waarmee je wilt linken.
9. Op je iPhone zie je de optie om lid te worden van de Persoonlijke Hotspot, tik op Deelnemen.
10. Voer het wachtwoord in als u er een hebt ingesteld.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand