fbpx

Macbook batterij problemen? Wij geven je enkele tips en de mogelijkheid om uw batterij te vervangen

Leer hoe u de gebruiksduur van de batterij in een Mac-notebook kunt optimaliseren, hoe u problemen met de batterij kunt oplossen en hoe je uw batterij kan laten vervangen en hoeveel dit kost.

Batterij Reparatie: De volgende dag al klaar!

Het vervangen van een Macbook batterij is een ingewikkeld montagewerk. Onze gecertificeerde reparateurs zijn bekend met MacBook reparaties en kunnen voor u binnen 24 uur de nieuwe batterij monteren.  Alle typen MacBooks zijn bekend bij onze ervaren monteurs, daarom weten wij precies welke batterij of ander onderdeel uw MacBook nodig heeft. 

Waar kan ik mijn Macbook batterij laten vervangen?

U kunt deskundige Apple Macbook reparaties en service krijgen in het Kundig Reparatie Center in Gent. Onze technici krijgen regelmatig nieuwe trainingen om zo de constante vernieuwingen van Apple bij te blijven. Zo leveren wij service met dezelfde hoge kwaliteit als bij een nieuwe Apple Macbook. De reparaties worden vaak binnen 1-3 werkdagen uitgevoerd. Je kan zonder afspraak langskomen in het Kundig Reparatie Center.
Maak je toch liever een afspraak? Dan wordt jouw toestel nog sneller hersteld.

Wat zijn de kosten voor een nieuwe Macbook batterij reparatie?

Een goed begrip van de batterij in een Mac-notebook

MacBook-, MacBook Air- en MacBook Pro-computers worden geleverd met een lithium-polymeerbatterij om een maximale gebruiksduur van de batterij in een klein apparaat te bieden. Als u de werking en de gebruiksduur van batterijen volledig wilt begrijpen, is het nuttig om bekend te zijn met algemene terminologie over batterijen:

 • Aantal cycli: batterijen hebben een levensduur van een bepaald aantal cycli. Dit getal vertegenwoordigt de som van de volledige en gedeeltelijke ontladingen tijdens de levensduur van de batterij. Het aantal laadcycli van de batterij van een Mac-notebook bepalen de conditie van uw batterij.
 • Volledige laadcapaciteit: dit wordt gemeten in mAh (milliampère-uur) en verwijst naar de hoeveelheid stroom die de batterij kan bevatten, min de vereiste energie om het apparaat uit te zetten. Dit getal daalt naarmate de batterij wordt uitgeput door gebruik en tijd.
 • Resterende laadcapaciteit: dit getal geeft de resterende capaciteit van de batterij aan, gemeten in mAh (milliampère-uur). Als u de computer gebruikt wanneer deze niet is aangesloten op netvoeding, wordt de batterij uitgeput en daalt dit getal.
 • Gebruikt/leeg: verbruikbare onderdelen zijn onderdelen die in de loop van de tijd leeg raken omdat de interne componenten worden opgebruikt. Batterijen worden in verband met de chemische onderdelen beschouwd als verbruikbare onderdelen. Na verloop van tijd zal het vermogen om de lading te behouden, afnemen. Als het aantal cycli van een batterij de verwachte limiet overschrijdt, wordt de batterij beschouwd als gebruikt.
 • Beschadigd: batterijen worden als beschadigd beschouwd wanneer deze niet meer werken wegens een defect van het materiaal of vakmanschap, of wegens een fabricagefout. Defecte batterijen worden gedekt door Apple’s beperkte garantie van één jaar en contracten voor aanvullende service.
 • Belasting: de totale activiteit die door één of meerdere taken wordt uitgevoerd. Processen die veel stroom verbruiken, zorgen voor een hogere belasting van de batterij waardoor de gebruiksduur per lading veel korter zal zijn.

Het menu 'Batterijstatus'

Het menu ‘Batterijstatus’ vertelt u ook of uw beeldscherm of apps veel stroom gebruiken. Klik op ‘Helderheid beeldscherm’ als dit staat vermeld onder ‘Gebruiken veel stroom’ en de helderheid van uw beeldscherm wordt verminderd naar 75%. Overweeg ook apps te sluiten waarvan bekend is dat de batterijlading wordt bespaard als ze worden gesloten.

Als u de gebruiksduur van de batterij wilt bekijken, houdt u de Option-toets ingedrukt en klikt u op het batterijsymbool in de menubalk om het menu ‘Batterijstatus’ te openen. U ziet een van de volgende statusindicatoren:

 • Normaal: de batterij functioneert normaal. 
 • Vervang spoedig: de batterij functioneert normaal, maar kan minder lading vasthouden dan toen die nieuw was. U moet de status van de batterij controleren door regelmatig het menu ‘Batterijstatus’ te controleren.
 • Vervang nu: de batterij functioneert normaal, maar kan aanzienlijk minder lading vasthouden dan toen die nieuw was. U kunt uw computer veilig blijven gebruiken. Als de lagere laadcapaciteit echter uw ervaring beïnvloedt, zal u er toch voor moeten kiezen de batterij te laten vervangen.
 • Onderhoud vereist: de batterij functioneert niet normaal. U kunt uw Mac veilig gebruiken als deze is aangesloten op de juiste lichtnetadapter, maar u moet uw Mac zo snel mogelijk naar een Apple specialist brengen voor reparatie.

Enkele tips om de MacBook batterijduur verlengen:

 1. Verlichting: Een voor de hand liggende manier om batterij te besparen, is om de scherm- en toetsenbordverlichting te dimmen. Met de knoppen op het toetsenbord zet je de helderheid lager en via Systeemvoorkeuren > Beeldschermen zet je het automatisch aanpassen van de helderheid uit.
 2. Sluimerstand: Door je MacBook eerder automatisch in de sluimerstand te laten zetten, bespaar je batterij op de momenten dat je hem even niet gebruikt. Via Systeemvoorkeuren > Energiestand kies je vervolgens voor Batterij. Hier stel je in na hoeveel minuten het beeldscherm uitgeschakeld wordt. Ondersteunt jouw MacBook Power Nap, dan kun je deze hier uitschakelen om stroom te besparen.
 3. Screensaver: Heb je de vorige instelling op een korte periode gezet, dan is het niet nodig om een screensaver in te stellen. Via Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging zet je deze linksonder op nooit. Zo voorkom je dat de MacBook stroom verbruikt met het activeren van de schermbeveiliging.
 4. Wi-Fi en Bluetooth: Ben je druk bezig met het tikken van een document en heb je je internet niet nodig? Zet dan Wi-Fi uit. Via het Wi-Fi-icoontje in de bovenste menubalk zet je deze snel uit. Heb je geen draadloze muis aangesloten en maak je geen gebruik van Handoff, dan kun je daar ook eenvoudig Bluetooth uitschakelen.
 5. Deling: In OS X is het mogelijk om allerlei zaken te delen, zoals je scherm, bestanden en printers. Ook dit verbruikt batterij, terwijl je het misschien wel helemaal niet nodig hebt. Via Systeemvoorkeuren > Delen zet je zaken als schermdeling, bestandsdeling en printerdeling uit.
 6. Accessoires: Er zijn heel veel accessoires voor de Mac te koop die je aan kan sluiten via USB, maar deze verbruiken ook stroom. Zaken als USB-hubs, externe harde schijven of oplaadkabels verbruiken allemaal stroom van je MacBook-batterij als ze actief zijn. Het is zonde om je iPhone via je MacBook-batterij op te laden, terwijl je misschien wel een stopcontact in de buurt hebt. Koppel deze accessoires dus los als je last hebt van een stroomtekort.
 7. Time Machine: De Time Machine-functie van de Mac is uiterst handig voor het maken van back-ups, waardoor je nooit meer bestanden kwijt zult raken. Time Machine maakt in de achtergrond zo nu en dan een reservekopie, maar het is niet per se nodig om dit te doen als je alleen via je batterij aan het werk bent. Via Systeemvoorkeuren > Time Machine > Opties… kun je het maken van back-ups bij gebruik van je batterij uitzetten.
 8. Actieve programma’s: Er kunnen op de achtergrond programma’s draaien die veel stroom verbruiken, bijvoorbeeld omdat ze slecht geprogrammeerd zijn of in de achtergrond data ophalen die je helemaal niet nodig hebt. Via Activiteitenweergave kun je zien welke apps veel gebruikmaken van de CPU. Selecteer vervolgens een proces dat veel activiteiten verricht en klik op het kruisje linksboven om dit te stoppen. Maar pas op: weet je niet zeker wat voor een proces het precies is, check dan eerst of het geen kwaad kan om deze te stoppen.
 9. Spotlight: Net als op de iPhone heeft ook de Mac de Spotlight-functie. Via Spotlight kun je snel zoeken naar allerlei bestanden en informatie, maar de MacBook moet de inhoud wel indexeren. Dit proces verbruikt energie, waardoor het handig is om alleen het hoognodige aan te zetten. Via Systeemvoorkeuren > Spotlight zet je afzonderlijke onderdelen aan of uit.
 10. Mail: Heb je veel mailaccounts aan je Mac gekoppeld, dan moet je MacBook constant blijven zoeken naar nieuwe emails. In OS X is het helaas niet mogelijk om deze instelling per e-mailaccount aan te passen, maar wel voor alle accounts samen. Open Voorkeuren van Mail en ga naar Algemeen en zet Zoek naar nieuwe berichten op een lagere frequentie. Je kunt hier ook kiezen voor handmatig.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische medewerkers helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand