fbpx

Ontvang je geen meldingen meer van je actieve Apps ?

Ontvang je geen meldingen meer van apps die op de achtergrond actief zijn? Mogelijk schakelt je toestel deze notificaties uit om batterij te besparen. De ‘slaap’ modus van de Apps.

Voorkom de slaapmodus voor Android Apps

Heb je een Android-app een tijdje geleden opgestart, en in de tussentijd niet meer gebruikt? Dan is de app waarschijnlijk nog actief op de achtergrond. Dat is fijn, want op die manier kan je de applicatie snel weer openen om verder te gaan met je bezigheden. Om batterij te besparen, kiezen veel Android-telefoons ervoor om deze apps te laten ‘slapen’.

Hierdoor komen notificaties en andere meldingen niet meer binnen, of pas veel later. De energiebesparing die deze niet-actieve apps opleveren, wordt vervolgens voor andere applicaties gebruikt. Maar, dit Android-trucje kan ook vervelend zijn. Apps sturen meldingen immers om een reden

  1. Open de Instellingen-app op je Android-smartphone;
  2. Tik op ‘Apps en meldingen’ en tik onderaan op ‘Geavanceerde’ om de geavanceerde instellingen te tonen;
  3. Kies ‘Speciale toegang’ en selecteer ‘Batterijoptimalisatie’, helemaal bovenaan het scherm;
  4. Tik vervolgens op de grote knop (‘Niet geoptimaliseerd’) en kies ‘Alle apps’;
  5. Selecteer nu de app waarbij je wil voorkomen dat deze gaat slapen, zoals in het voorbeeld Android Planet;
  6. Kies tot slot voor ‘Niet optimaliseren’.

Bovenstaande stappen werken op een stockversie van Android 10. Gebruik je een andere softwareversie? Dan werken bovenstaande aanwijzingen misschien niet.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische medewerkers helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand