fbpx

Thin vs Zero Clients

Het echte verschil tussen Thin Clients en Zero Clients

Thin en Zero clients zijn de toekomst voor alle bedrijven

Het heden en de toekomst vragen om technologie-integratie in elk bedrijf, ongeacht omvang en branche. Concurrerende ondernemers houden een georganiseerde werkplek in stand waardoor ze zich volledig op het bedrijfsleven kunnen concentreren en zich geen zorgen hoeven te maken over rommel. Deze zakelijke personen slaan hun gegevens en applicaties op in een centrale server met alle functies van een pc, maar met extra beveiliging, krachtige connectiviteit, naadloze hardware- en software-upgrades en geavanceerde functionaliteit. Tegenwoordig maken thin clients en zero clients dit mogelijk.

Wat is nu het verschil?

Thin Clients
Thin clients zijn lichtgewicht apparaten die zijn ontworpen om desktop-pc’s te vervangen in een virtuele desktopomgeving. Ze hebben componenten die je zou verwachten te vinden in hun fat client-tegenhangers, waaronder processors, geheugen, opslag, USB-poorten en OS. Eenvoudig te installeren en te beheren, thin clients zijn kosteneffectieve computeroplossingen die kunnen worden gebruikt om protocollen zoals Microsoft RDP, Teradici PCoIP, Citrix HDX en VMware Blast Extreme te bedienen. Dit vergemakkelijkt de connectiviteit met uw virtuele of fysieke externe machine en van daaruit hebt u toegang tot gevirtualiseerde applicaties.

Zero Clients
Zero Clients kunnen worden gedefinieerd als ultradunne computermodellen die worden gebruikt in virtuele desktopinfrastructuur of VDI. Net als thin clients zijn zero clients eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Bovendien vereisen ze weinig tot geen updates en is configuratie niet nodig. In tegenstelling tot thin clients die OS gebruiken, installeren zero clients echter een firmware die u helpt verbinding te maken met uw externe machine. Veel weergave- en decodeerontwikkelingen vinden plaats in een specifieke hardware, waardoor de efficiëntie van zero clients wordt verhoogd. De Teradici Tera2-chipset ondersteunt veel van de meest erkende zero-clients. Deze zero clients gebruiken het PCoIP-protocol om de externe verbinding te vergemakkelijken, een toegewijde hardware aan het eindpunt te versnellen en de gebruikerservaring te bevorderen.

Is er echt een verschil tussen Zero en Thin clients?

Als je de functies en voordelen bestudeert die thin clients en zero clients bieden, zul je zien dat ze min of meer op dezelfde manier werken als elkaar. Beide zijn hoogwaardige eindpuntapparaten die u kunt gebruiken om verbinding te maken met een externe machine en te beheren in een gecentraliseerde computerinfrastructuur.

Hoe weet ik wat voor mij werkt?

De beste manier om te kiezen tussen Thin clients en Zero clients voor uw bedrijf, is door een van onze experts te raadplegen. Neem contact met ons op door op de live chat-widget rechts onderaan je scherm te klikken of stuur een e-mail naar info@kundig.be en ons team zal je unieke vereisten beoordelen. Op basis van onze evaluatie van uw bedrijfsmodel zullen we vervolgens een eindpuntapparaat aanbevelen dat het beste aansluit op uw behoeften.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische medewerkers helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand