fbpx

Windows nodig op je Mac? Wij doen het voor jou, de volgende dag klaar!

Heb jij Windows nodig op je Macbook of iMac ? Wij leggen uit hoe je dit zelf kan doen. Toch liever dat wij het doen voor jou ? Dan is jouw Macbook de volgende werkdag al klaar!

Windows installatie op Mac: De volgende dag al klaar!

Het installeren van Windows op Mac kan soms gepaard gaan met complicaties. Onze gecertificeerde reparateurs zijn bekend met MacBook reparaties en kunnen voor u binnen 24 uur een Windows installatie met Bootcamp installeren op jouw Mac.  Alle typen MacBooks zijn bekend bij onze ervaren monteurs, daarom weten wij precies hoe Windows geïnstalleerd moet worden op jouw Mac.

Waar kan ik Windows laten installeren op mijn Mac?

U kunt deskundige Apple Macbook reparaties en service krijgen in het Kundig Reparatie Center in Gent. Onze technici krijgen regelmatig nieuwe trainingen om zo de constante vernieuwingen van Apple bij te blijven. Zo leveren wij service met dezelfde hoge kwaliteit als bij een nieuwe Apple Macbook. De reparaties worden vaak binnen 1-3 werkdagen uitgevoerd. Je kan zonder afspraak langskomen in het Kundig Reparatie Center.
Maak je toch liever een afspraak? Dan wordt jouw toestel nog sneller hersteld.

Zelf de installatie uitvoeren ? Wij leggen uit hoe het moet.

Windows 10 installeren op een Mac met Boot Camp-assistent. Met Boot Camp kunt u Microsoft Windows 10 op een Mac installeren en schakelen tussen macOS en Windows bij het herstarten van de Mac.

1. Gebruik Boot Camp-assistent om een Windows-partitie aan te maken

Open Boot Camp-assistent en volg de instructies op het scherm:

  • Steek uw USB-schijf in uw Mac als hierom wordt gevraagd. Boot Camp-assistent zal deze gebruiken om een opstartbare USB-schijf aan te maken voor de installatie van Windows.
  • Als Boot Camp-assistent u vraagt om de grootte van de Windows-partitie in te stellen, onthoud dan de minimaal vereiste opslagruimte vermeld in de vorige sectie. Stel een partitie grootte in die bij uw behoeften aansluit. Deze grootte kunt u later niet meer aanpassen.

2. Formatteer de Windows (BOOTCAMP)-partitie

Wanneer Boot Camp-assistent klaar is, wordt de Mac opnieuw opgestart met het Windows-installatieprogramma. Als het installatieprogramma vraagt waar u Windows wilt installeren, selecteert u de BOOTCAMP-partitie en klikt u op ‘Formatteren’. In de meeste gevallen selecteert en formatteert het installatieprogramma de BOOTCAMP-partitie automatisch.

3. Installeer Windows

Ontkoppel alle externe apparaten, zoals extra beeldschermen en schijven, die niet nodig zijn tijdens de installatie. Klik daarna op ‘Volgende’ en volg de instructies op het scherm om te beginnen met het installeren van Windows.

4. Gebruik het Boot Camp-installatieprogramma in Windows

Wanneer de installatie van Windows is voltooid, start de Mac op met Windows en wordt er een venster weergegeven met ‘Welkom bij het installatieprogramma van Boot Camp’. Volg de instructies op het scherm voor de installatie van Boot Camp, inclusief de Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden). Als dit klaar is, wordt u gevraagd om de computer opnieuw op te starten.

5. Schakelen tussen Windows en macOS

  • Start de Mac opnieuw op en houd meteen de Option-toets ⌥ (of Alt-toets) op het toetsenbord ingedrukt tijdens het opstarten.
    Als u momenteel macOS gebruikt, kunt u opnieuw opstarten via het Apple menu () > ‘Herstart’. Als u Windows gebruikt, kunt u klikken op de knop ‘Start’ en daarna op het Aan/uit-pictogram , en vervolgens ‘Opnieuw opstarten’ kiezen.

  • Laat de Option-toets los wanneer u het venster ‘Opstartbeheer’ ziet:

    Opstartbeheer

  • Selecteer uw opstartschijf voor macOS of Windows (Boot Camp) en klik op de pijl onder het symbool ervan of druk op Return. 

  • Herhaal deze stappen telkens als u wilt schakelen tussen besturingssystemen.

Contact opnemen met Kundig

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Onze technische medewerkers helpen jou graag verder met dit probleem op te lossen.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand